Sari la conținut
Home » Blog » Gheata uscata si transportul de marfuri speciale in Industria medicala

Gheata uscata si transportul de marfuri speciale in Industria medicala

Gheata uscata nu este un produs de care oamenii au nevoie in fiecare zi. Se stie foarte putin despre numeroasele sale utilizari. Majoritatea oamenilor stiu despre „abilitatea” sa de a mentine mancarea rece sau de a crea faimosul „efect de ceata” in timpul petrecerilor si concertelor. Gheata uscata, pe de alta parte, este utilizata in atat de multe alte moduri, in special in industria medicala, in sectoare precum transportul, curatarea si depozitarea.

Vaccin cu gheata carbonica

Transport

Gheata uscata este utilizata de spitale si laboratoare atunci cand trebuie sa transfere obiecte delicate, cum ar fi probe biomedicale, organe, sange si alte materiale care au nevoie de un mediu rece pentru a putea supravietui calatoriei.

Gheata uscata este mult mai rece decat gheata pe care o stim cu totii: temperatura sa este de -78 ° C, in timp ce gheata clasica se opreste la -35 ° C. De asemenea, gheata uscata ramane rece mai mult timp si nu se topeste; se evapora, transformandu-se in gaz, dupa o lunga perioada de timp, motiv pentru care este perfect pentru a fi utilizata în transporturi – chiar daca acestea dureaza cateva zile pentru a ajunge la destinatie.

Curatare

Gheata uscata poate fi folosita si pentru curatarea si dezinfectarea echipamentelor medicale si industriale. Utilizarea solventilor caustici a fost întrerupta, deoarece este poluanta si are un efect daunator asupra echipamentului in sine.

Curatarea cu gheata uscata este simpla: pulverizati gheata uscata pe suprafete, decontaminand instantaneu zona tratata. Aceasta metoda devine din ce in ce mai populara din mai multe motive: este economica, reduce deseurile, respecta mediul si reduce utilizarea substantelor chimice agresive.

Depozitare

Probele biologice, cum ar fi vaccinurile si sangele, sunt depozitate frecvent datorita ghetii uscate. Acest tip de materie este sensibila si trebuie să ramana perioade lungi de timp la temperaturi reci: gheata uscata este, prin urmare, singura modalitate de a-i asigura supravietuirea in conditii optime.

AVANTAJELE PRODUCTIEI DE GHEATA USCATA

Pastrarea articolelor in mod constant mai reci si pentru mai mult timp.
Gheata carbonica va dura trei pana la cinci zile în colete cu temperatura controlata.

Costuri de transport mai reduse, folosind cantitatea exacta de gheata uscata necesara.

De 3 ori puterea de refrigerare a ghetii din apa.

Pentru elementele care necesita depozitare la temperaturi sub zero grade Celsius.

Ecologic responsabil – sublimeaza fara a lasa apa, reziduuri sau deseuri

Incolor, insipid, inodor si netoxic

Reducere costurilor si imbunatatirea eficientei operationale.

Sunteti interesat, dar nu sunteti sigur de unde sa incepeti?

SUNTEM AICI SA AJUTAM.

Distribuie

ANPC