Sari la conținut
Home » Blog » Gheata carbonica – Fum greu, Evenimente si Efecte Speciale

Gheata carbonica – Fum greu, Evenimente si Efecte Speciale

Exista o multime de experimente si proiecte interesante si educationale pe care le puteti incerca folosind gheata carbonica.

Ceata de gheata carbonica


Gheata carbonica, combinata cu apa fierbinte de la robinet, poate produce apa clocotitoare viguroasa si ceata voluminoasa. De exemplu, puteti pune 5 kilograme de gheata carbonica in 15 – 19 litri de apa fierbinte. Cea mai mare cantitate de ceata va fi produsa in primele 5 – 10 minute. Gheata carbonica face ceata datorita temperaturii sale reci, -78,5 ° C, imersata in apa fierbinte, creeaza un nor de ceata cu vapori de apa adevarata. Cand apa devine mai rece de 10 ° C, gheata carbonica inceteaza sa mai produca ceata, dar continua sa se sublimeze si sa bolboroseasca. Ceata va dura mai mult intr-o zi umeda decat intr-o zi uscata.

Piscina si Jacuzzi

50 pana la 100 de kilograme de gheata carbonica aruncate direct intr-o piscina incalzita vor face ceata timp de o ora sau mai mult, in functie de temperatura apei si de marimea bucatilor de gheata carbonica. Datorita apei calde din jacuzzi, aceasta face mai rapid ceata. Gheata carbonica va carbona apa timp de cateva zile, daca apa este mentinuta calda.

Productii scenice

Multe spectacole sunt imbunatatite prin adaugarea de ceata curgatoare, folosind o masină de fum sau galeti cu apa fierbinte si un ventilator.

Gheata carbonica în bauturi

Gheata carbonica este sigura de utilizat in cocktailuri si nu va modifica aroma in niciun fel. Gheata se va scufunda pe fundul paharului, dar luati masuri de precautie suplimentare pentru a nu o ingera sau atinge în vreun fel.

Dansand cu norii sau Fum Greu

Perfect pentru acel efect magic de „nor”, pentru primul dans al unui cuplu, fumul greu, are un efect uimitor pentru a face fotografii incredibile! Ceata de gheata carbonica de calitate este silentioasa, inodora si nu lasa reziduuri – complet sigure pentru toate tesaturile, inclusiv rochiile de mireasa delicate. Efectul dureaza aproximativ trei minute si apoi dispare complet.

Fum greu la dansul mirilor

Experimente scolare

Copiii vor fi uimiti cand vor incerca experimente cu gheata carbonica. Exista atat de multe oportunitati de invatare cand vine vorba despre gheata uscata. Gheata uscata produce rezultate dramatice si are acel WOW factor, care ii va uimi pe copii in timp ce invata despre cauza, efect, reactii chimice si lumea din jurul lor.

Un nou articol pe blog: Experimente pentru copii cu gheata carbonica

Experimente scolare cu gheata uscata
gheata carbonica in laborator, masuri de siguranta

Atentie

Gheata uscata, forma solida a dioxidului de carbon, nu este periculoasa daca este depozitata si utilizata corect, dar daca nu, poate prezenta pericole precum degeraturi, asfixiere si posibilitatea unei explozii.

Deci, fii atent si distreaza-te!

Distribuie

ANPC