Sari la conținut
Home » Blog » Capcane de tantari cu gheata uscata

Capcane de tantari cu gheata uscata

capcane de tantari cu gheata uscata

Sezonul estival inseamna distractie in aer liber pentru familii si prieteni. Dar nu esti singurul care se bucura de vremea frumoasa. Tantarii sunt afara si sunt gata sa atace la prima vedere a pielii. Nu lasati urmatoarea excursie de camping, picnic sau gratar sa fie distrusa de niste insecte plictisitoare. Pregatiti cateva capcane simple pentru tantari fara a va mai face griji in acest sezon.

Dioxidul de carbon si tantarii

Tantar pe piele

Stiati ca tantarii sunt atrasi de dioxidul de carbon (CO2)?

Ei bine, gheata uscata sublima in CO2, fiind agentul perfect pentru capcanele de tantari. Nu mai pulverizați pe corp substanțe chimice care miros urat si care se spala cu usurinta. Gheata uscata este o solutie ecologica, fara produs chimic ramas pe piele. Va aratam o capcana de tantari DIY usor de utilizat acasa, la camping, la gratar sau la picnic. Voi, va concentrati asupra distractiei – insectele se vor concentra asupra acestor capcane.

Diferenta dintre capcanele care genereaza CO2 – gheata uscata si drojdie.

Rezultatele au constatat ca capcanele de CO2 generate de gheata uscata sunt mai eficiente in atragerea tantarilor decat capcanele de CO2 generate de drojdie. Acest lucru indica faptul ca dioxidul de carbon produs de gheata uscata atrage foarte mult tantarii. Acest lucru poate fi util in prevenirea tantarilor atunci cand este utilizat cu o capcana adecvata. Instructiunile noastre DIY vor arata rezultate mai bune daca sunt asociate cu o capcana usoara.

Cum functioneaza?

CO2 atrage tantarii intr-un ritm mai rapid, in timp ce capcana de lumina ii ucide. Exista cateva modalitati de a va configura capcana pentru tantari, inclusiv tipul de gheata uscata de utilizat. Va recomandam sa folosiți peleti de 3mm sau 16 mm, deoarece acestia sunt mai usor de transportat si manipulat si pot fi utilizati pentru a construi diverse capcane.

Capcane DIY pentru tantari

Eficient
Non-toxic
Rapid

Atarnati 5 kilograme de peleti la aproximativ 2-3 metri deasupra solului la aproximativ acelasi nivel cu capcana de lumina. Capcanele tale ar trebui plasate intr-o locatie care sa nu fie in calea oamenilor. Exista cateva modalitati de a pastra gheata uscata deasupra solului, fara a fi la indemana adultilor si a copiilor. Agatarea ghetii uscate in saci de panza legati cu un snur este o metoda usoara si rentabila. Gheata uscata care emite CO2 va continua sa atraga si sa omoare tantarii pentru o perioada de aproximativ 24 de ore.

In ceea ce priveste eliminarea sacilor de panza cu reziduuri de gheata uscata, desfaceti-le si lasati-le la temperatura camerei intr-o zona bine ventilata. Acest lucru va permite ca gheata sa sublimeze de la solid la gaz, apoi poate fi aruncata corespunzator.

Exista masuri de siguranta care trebuie respectate in timpul manipularii ghetii uscate. Utilizati manusi groase sau un prosop atunci cand manipulati materialul. Nu depozitati gheata uscata intr-un recipient complet etans, deoarece acest lucru ar putea cauza explozia containerului din cauza expansiunii dioxidului de carbon. De asemenea, nu depozitati in congelator. Raceala ghetii uscate va opri termostatul si congelatorul, ceea ce poate duce la daune majore. In cele din urma, permiteti expunerea la aer in recipientul bine izolat.

Va recomandam sa cititi aceste sfaturi de siguranta inainte de manipularea ghetii uscate.

Distribuie

ANPC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *